Mini-paleiswacht haalt 茅chte paleiswacht even uit z'n rol

Windsor Castle is één van de residenties van het Britse Hof, de Britse koninklijke familie verblijft hier regelmatig. Het kasteel staat in het stadje Windsor. De Britse koningin wordt ten alle tijden beschermd door haar eigen soldaten. Of zoals ze officieel heten "Queen's Guards en Queen's Life Guards". Veel toeristen in Engeland hebben het idee dat deze soldaten puur voor de ceremonie's zijn. Maar de lijfwachten van de koningin zijn volledig operationeel en een onderdeel van het Britse leger. 

De erewacht symboliseert de functie van hoofd van Defensie van de vorstin. Natuurlijk wordt de koninklijke wacht meerdere keren per dag afgelost. Kenmerkend voor de Britse paleizen is dat dit 's morgens met een uitgebreid ceremonieel geschiedt.


In het onderstaande filmpje, dat momenteel viral gaat, staat een jongen al klaar als de paleiswachten aan komen marcheren om naar binnen te gaan. Zoals verwacht negeren de paleiswachten hem volledig, toch lukt het deze jongen om één van de paleiswachten uit zijn rol te krijgen...Heb jij ook een leuk filmpje dat op Superleuk geplaatst móet worden?! Stuur ons dan een bericht op Facebook of nog beter via Whatsapp: 06 14 89 74 33.

Bekijk ook: Soldaat laat videoboodschap achter in stadion. Waarop nog een grotere verrassing volgt